Sådan kan vi hjælpe dig
som iværksætter

25. november 2022

Latinerstemning i Kronprinsensgade

To iværksættere har skabt storbystemning i en sidegade og givet tidligere købmandsbutik ny stemning af latinerkvarter. Det kan gourmet-bevidste esbjergensere bruge til noget. Riggen har givet en hånd med.

Kristian Kryel, 44-årig kafferister og sensoriker og indehaver af Bean Machine, er blevet overrasket over at møde et stort og loyalt publikum for friskristet specialkaffe.

Da han åbnede sit kafferisteri i Kronprinsensgade i juni, gjorde han det med en fornemmelse af, at Esbjergenserne havde smag for andet end kaffepunch. Efter at have serveret sin egen kaffe på Esbjerg Bryghus i et års tid, var han klar over, at der var et publikum:

– Jeg vidste godt, der var kaffeglæde i byen. Men at den var så stor, var en positiv overraskelse. Jeg solgte 50 kilo kaffe om ugen og måtte riste fra tidlig morgen til sen aften for at følge med efterspørgslen, siger han.

Din Kontaktperson

25. november 2022

Latinerstemning

Risteriet er nabo til en anden iværksætter; Dennis Nielsens ’Spiritusklubben’ fra 2019, som er en kombineret spiritusbutik og foredragsvirksomhed, og tilsammen gør risteri og spiritusklub deres til at forvandle et strøg af Kronprinsensgade til et lille gourmethjørne af byen med den afslappede latinerstemning, man finder i sidegaderne i København og Århus.

– Det er svært at trække folk til sidegaderne, men der er også en frihed, som beliggenheden giver – man forventer et mere afslappet koncept. Det har vi været gode til at samarbejde om at udvikle til fælles gavn, siger Dennis Nielsen.

KLAR TIL AT TAGE DIT NEXT STEP?

Som iværksætter kan du ansøge om et NextStep-forløb under ’Iværksætter Danmark’.

Med Next Step kan du få tilskud på 75% til indkøb af kompetenceudvikling op til 27.000 kr. ekskl. moms. Som en del af forløbet bliver virksomheden tilknyttet en vækstguide, som vil agere som sparringspartner igennem hele forløbet.

God hjælp til iværksættere

Et vigtigt skridt på vejen er taget sammen med Business Esbjerg. Bean Machine har gennem Business Esbjerg fået rådgivning til at tilgå SMV:Food-puljen, som er et tilskudsprogram til virksomheder i fødevarebranchen om at indgå i et innovationssamarbejde og udvikle et nyt produkt, service eller koncept. Støtten har været vigtigt for at sikre en opgradering af risteriet, så der nu er kapacitet til både at servicere gæster i caféen, sælge bønner ud af huset og betjene BtB kunder, der ønsker kaffe af høj kvalitet.

Bean Machine har fået smag på mere og har nu gennem et Next Step-forløb søgt penge til kompetenceudvikling inden for markedsføring i forbindelse med lanceringen af en webshop til november; et naturligt næste skridt på vækstrejsen.

Business Esbjerg ser en vigtig rolle i at bidrage med at søge funding til rådgivningen, siger iværksætterkonsulent Gitte Muf:

– Som iværksætter er økonomien ofte knap – til gengæld er kasketterne mange, og man skal træffe alle beslutninger selv. Derfor er det en virkelig god hjælp for mange mindre virksomheder, når man kan få en økonomisk indsprøjtning, der kan hjælpe en med at udvikle virksomheden, siger Gitte.

 

Få mails omkring vores tilbud

Ønsker du iværksætter nyheder? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at indtaste din email herunder