Sådan kan vi hjælpe dig
som iværksætter

20. december 2022

”Da jeg fik den første ordre fra en, jeg ikke kendte, så vidste jeg, at jeg havde fat i noget”

Hvad gør man, når man har et ønske om at være selvstændig, men ikke helt ved, hvordan man bliver det? Maja Kim Madsen søgte tilbage til rødderne og byggede en succesfuld webshop.

Maja Kim Madsens vej til at åbne egen virksomhed begyndte med en lang liste over koreanske firmaer, som godt kunne tænke sig at eksportere produkter til Danmark. Listen havde hun fået fra det koreanske handelskammer, Kotra, og blandt hundesenge, gadgets, børnetøj og elektronik faldt hun over koreanske hudplejeprodukter som noget, det måske kunne være.

”Fra rejser til mit fødeland har jeg set, at koreanske kvinder gør meget ud af at pleje sig selv. Det måtte der være noget i. Da jeg så hudplejeproducenter på listen, blev det dem, jeg valgte,” siger Maja Kim Madsen.

Det var klogt.

Den 1. september 2022 rundede hendes webshop med koreansk hudpleje ’SuriSuri’ sine første fem år i rigtig fin form: Maja Kim Madsen har fået følgeskab af fem fastansatte medarbejdere og tre ungarbejdere, som hjælper til efter skole, og virksomheden står foran en flytning til 300 kvadratmeter på Storstrømsvej i Esbjerg.

”Vi begyndte med en reol på min datters værelse; siden flyttede vi i nyt hus med kælder, som jeg fyldte, og i dag er vi på Storstrømsvej og på vej til noget større. Det er gået stærkt,” siger hun.

surisuri.dk

I webshoppen har Maja ca. 900 produkter.

Jeg vidste, jeg gerne ville være selvstændig, og at det også gerne måtte have relation til mine koreanske rødder. Derudover var jeg sådan set åben for det meste.

Ordrer fra venner

Det begyndte ellers langsomt.

Hun bestilte sine første varer hjem og lancerede sin webshop – og så var der stille.

”Jeg fik en eller to ordrer om dagen, og det var fra veninder og deres mødre. Det gik jo ikke. Jeg tog fat i Randi Høxbro fra Business Esbjerg, som havde hjulpet mig meget før opstartsfasen, blandt andet med at finde en webudvikler til min hjemmeside. Randi satte mig i forbindelse med en, der kunne markedsføre mig på nettet, og så skete der noget. Da jeg fik den første ordre fra en, jeg ikke kendte, så vidste jeg, at jeg havde fat i noget,” siger hun.

Rådgivning fra og sparring med Business Esbjerg har fulgt den i dag 40-årige iværksætter lige siden.

”De har været gode til at give mig råd på de tidspunkter, hvor jeg havde brug for det. De skubbede på for min første ansættelse, og de har været gode til at komme med små korrigerende ting, jeg kan bruge. Fx var der da eftertanke i, at jeg en dag fik at vide, at det var en god ide at søge sparring med andre end dem, man køber ydelsen af,” siger hun.

De oprindeligt 30 produkter i sortimentet er i dag vokset til 900, og Surisuris webshop har fart på ideudviklingen: 700 kunder abonnerer hver måned på en kasse med hudpleje fra Surisuri, og de første produkter i eget brand er landet i butikken.

”Jeg er hverken kosmetolog eller udlært i Matas, og jeg vidste intet om at drive en webshop. Men det er gået alligevel. Jeg har fået relevant sparring og kunne tage gode snakke med Business Esbjerg undervejs, og det har været med til at få mig videre,” siger Maja Kim Madsen.

Hvorfor SuriSuri?

De første produkter, Maja Kim Madsen importerede fra Korea, kom fra en producent, der hedder Suri. Derfor var Surisuri et bud på et navn. Siden har Maja Kim Madsen fundet ud af, at navnet betyder noget i stil med ’hokuspokus’ eller ’abracadabra’ på koreansk.