Sådan kan vi hjælpe dig
som iværksætter

15. marts 2023

Øl, ost og økonomi: Tre kvindelige iværksættere fandt hinanden på Riggen

På Level Up-forløbet hos Business Esbjerg fik tre kvindelige iværksættere en genial idé, da de fandt ud af, at de sammen kunne lave et arrangement, som taler til deres fælles målgruppe.

 

Øl. Ost. Økonomi.

Umiddelbart vækker de to første ord både glæde, gode minder og måske en smule mundvand hos langt de fleste, mens det sidste i højere grad leder tankerne over på semikedelige Excelark. Ikke desto mindre er netop de tre ting omdrejningspunktet i et nyt samarbejde mellem tre kvindelige iværksættere fra Esbjerg.

De tre iværksættere Kathrine Bruun (OST), Lea Jacobi (Din økonomiske rådgiver) og Mette Glindemann (Esbjerg Bryghus) er gået sammen om arrangementet ‘Øl, Ost og Økonomi’, der afholdes hver anden uge på Esbjerg Bryghus. Foto og video: Lars Düwel/WestStream.

Bliv klogere på din økonomi i hyggelige rammer

Det er torsdag aften, og vi befinder os ved Esbjerg Bryghus i Jyllandsgade. Bag hanen er administrationschef Mette Glindemann i gang med at skænke en øl, mens Lea Jacobi et lille stykke derfra får hendes præsentation om aftenens økonomiske emne op på storskærmen.

De to kvinder er i færd med at forberede arrangementet Øl, ost og økonomi, hvor gæsterne bliver klogere på deres økonomi – om det så er som husejer eller pensionist – mens de nyder en god øl og får en lækker omgang tapas.

Maden har Kathrine Bruun fra ostebutikken OST sørget for, og hun danner dermed det tredje ben i det nye samarbejde.

“Vi fandt hinanden, da vi sad og snakkede målgrupper i vores Level Up-forløb hos Business Esbjerg, og pludselig stod det bare klart for os, at vi taler meget til de samme mennesker. Og derfor kom vi på den her ide.”

– Lea Jacobi, Indehaver af ‘Din økonomiske rådgiver’.

Lea Jacobi har firmaet ‘Din økonomiske rådgiver’, hvor hun – qua sin erfaring som bankrådgiver gennem 20 år – yder uvildig økonomisk rådgivning til private og mindre erhvervsdrivende.

”Drømmen er at skabe en hyggelig aften for vores gæster, samtidig med de bliver en smule klogere på deres økonomi. Vi kan godt lide øl, vi kan godt lide ost, og jeg har fået en masse generelle spørgsmål gennem tiden om økonomi, som et større publikum måske kan få noget ud af at høre svarene på. Så det er egentlig på den simple måde, at idéen til arrangementet opstod,” siger Lea Jacobi.

Level Up: et skræddersyet acceleratorprogram

De tre kvindelige iværksættere mødte hinanden på Level Up-forløbet hos Business Esbjerg, et skræddersyet acceleratorprogram hvor iværksætteres virksomhed kommer under luppen. Og det har virkelig været gavnligt, mener Mette Glindemann.

”Vi har været enormt åbne og ærlige over for hinanden på det her forløb. Vi er kommet helt ind i det famøse maskinrum i hver vores virksomhed, og det er på den måde, jeg føler, vi har rykket os.”

-Mette Glindemann, Administrationschef hos ‘Esbjerg Bryghus’.

Og netop det med at åbne sin virksomhed op og være klar til at arbejde med den er afgørende, hvis man vil udvikle sin forretning. Det mener Charlotte Ploug, der er iværksætterkonsulent hos Business Esbjerg.

”I kraft af den undervisning deltagerne har på Level Up-forløbet, hvor vi kommer 360 grader rundt om hele virksomheden, så åbner de her samarbejdsmuligheder sig bare op, fordi man får et indblik på kryds og tværs,” siger Charlotte Ploug og understreger, hvor altafgørende et godt netværk kan være, hvis man overvejer at springe ud som selvstændig.

“Jeg overdriver ikke, når jeg siger, at 80 procent af al forretning, der bliver lavet her på Riggen, sker på grund af netværk.”

Iværksætterkonsulent, Business Esbjerg.

“Og derfor er det bare så vigtigt, hvis man sidder derude med en iværksætter i maven, at man kommer ud og opsøger mulighederne som for eksempel Level Up,” siger Charlotte Ploug.

Iværksætteri kan være en ensom affære

Kathrine Bruun er indehaver af ostebutikken OST på Torvegade i Esbjerg. Hun sørger for den madmæssige forplejning til arrangementet, og hun havde ikke brug for at tænke sig om to gange, da Lea og Mette kom på idéen.

”Det er faktisk noget, jeg har ledt efter et stykke tid, for det kan godt være ensomt at være iværksætter. Så det giver noget tryghed, en masse grin og ikke mindst en masse idéer, for når jeg er sammen med andre, der har en hjerne ligesom mig, så trives jeg,” siger Kathrine Bruun, der efter fem år som sygeplejerske i København overtog ostebutikken, da hun vendte hjem til Esbjerg.

”Det fede ved at være selvstændig er, at man selv får lov til at sætte dagsordenen. Jeg kan gå med de idéer, jeg har lyst til, og der er virkelig kort vej fra tanke til handling,” siger Kathrine Bruun og fortsætter:

”Vi taler hinanden op og vi hjælper hinanden. Hvis jeg med min lille butik kan være med til at sætte nogle ting i gang for Lea og Mette, så gør jeg gerne det. Det er jo lige præcis dét, et godt netværk kan.”

HVAD ER ‘ØL, OST OG ØKONOMI?

– Øl, Ost og Økonomi er et arrangement hver anden uge på Esbjerg Bryghus, hvor iværksætterne Mette Glindemann, Lea Jacobi og Kathrine Bruun er gået sammen.

– Til arrangementet kan man blive klogere på forskellige økonomiske emner. Det er Lea Jacobi med sin virksomhed Din økonomiske rådgiver, der giver gode råd om f.eks. boligfinansiering.

– Mette Glindemann er administrationschef for Esbjerg Bryghus, så hun sørger for, at der er noget i glassene, mens Kathrine Bruun, der er indehaver af ostebutikken OST, sørger for tapas.

– De tre kvindelige iværksættere har mødt hinanden på det skræddersyede acceleratorforløb Level Up, som Business Esbjerg udbyder vækstklare virksomheder under 5 år.

Riggen er dit iværksætterhus i Esbjerg

  • På Riggen skaber vi et iværksættermiljø med én indgang, der hjælper og understøtter lokale iværksættere.
  • Vi inviterer alle typer af iværksættere til netværk, arrangementer og forløb på Riggen, som vi driver med støtte fra Lauritzen Fonden og Esbjerg Kommune.
  • Vi gør iværksættere klar til vækst gennem vores acceleratorprogram LevelUp.