Sådan kan vi hjælpe dig
som iværksætter

Inkasso

Få styr på din inkassopolitik

Det kan få store konsekvenser for din virksomhed, hvis du ikke modtager betaling for dine varer/ydelser. Hos Penta Advokater har de lavet en kort inkassoguide, som giver dig et hurtigt overblik over, hvordan du griber inkassoopgaven an.

Som erhvervsdrivende får du svært ved at undgå at give kredit til dine kunder, da det i mange tilfælde er en forudsætning for smidig ordretilgang og maksimal omsætning. Med kreditgivning kommer også risikoen for manglende eller forsinket betaling. Formålet med vores inkassoguide er at tydeliggøre, hvad du skal være opmærksom på, kombineret med konkrete fakta for eksempel om hvad en rykker skal indeholde med videre.

Sådan udarbejder du en hensigtsmæssig kreditpolitik

Første skridt i forhold til inkasso er at have en hensigtsmæssig kreditpolitik. Den skal blandt andet sikre, at du får de rette kontaktoplysninger på dine kunder. Det er nemlig afgørende, at du får udstedt fakturaen til den rette juridiske enhed.

Oplysningerne, du skal have, afhænger af, om der er tale om en erhvervskunde eller en privatkunde. I vores inkassoguide kan du se en oversigt over de oplysninger, du skal sikre dig forud for handlen.

Hvis kunden ikke betaler til tiden, er det vigtigt, du anvender god inkassoskik, når du skal inddrive pengene fra kunden. Det indebærer blandt andet, at du skal forholde dig kvalificeret til de indsigelser, skyldner eventuelt måtte have og svare på dem, at du ikke må offentliggøre at inkassation forsøges, for eksempel ved at trykke ”rykker” eller lignende på kuverten m.v.

Det skal der stå i en rykker

En intern rykkerprocedure er et nyttigt værktøj til at sikre, at du får fulgt op på ubetalte fakturaer og efterfølgende frister.

Hos Penta Advokater anbefaler de, at du lader din rykkerprocedure består af disse tre trin:

  • Send en venlig første rykker når betalingsfristen på en faktura er overskredet
  • Send en ny rykker, når der er gået minimum 10 dage, hvis du endnu ikke har modtaget betaling. Denne gang kan du godt tillade dig at være mere bestemt i din ordlyd
  • Hvis du efter yderligere 10 dage fortsat ikke har modtaget betaling, kan du sende et inkassovarsel (tredje rykker)

Bemærk at der skal være minimum 10 dage mellem hver rykker.

Vi håber på at denne guide til inkassopolitik, kan hjælpe dig. Hvis du skulle komme i den uheldige situation, at du får brug for det.

Denne guide er leveret af Penta Advokater, der er en del af vores rådgivernetværk. Deres hjælp er uundværlig i vores arbejde med iværksætteri, hvor de deler ud af deres viden og stiller deres kompetencer til rådighed for vores iværksættere.

Penta Advokater

Esbjerg/Ribe